Memory
Startbilden

Testa minnet...  Vem minns?...   Spela Memory!Memory
Välkommen att prova mitt nya spel!
 
Det är bara att klicka på rutorna så kommer bilderna fram. Är det två lika så stannar de framme. Annars vänds de igen efter en liten stund. Man kan tävla två och två eller träna minnet på egen hand.
Du kan välja hastighet, bakgrundsfärg och om du vill ha ljud.
 
Till version 1.2.2 tillkom en del saker. Man kan tävla mot sig själv eller mot andra och försöka slå rekordet. Det innebär att försöka hitta alla bilderna med så få felaktiga klickningar som möjligt. Programmet minns den bästa omgången och lagrar det i minnet. Tills du slår det!
 
Nytt i version 2.0.0 Det nya är att du kan tävla på tid. Både mot dig själv och mot en motspelare. Om du inte hinner i tid går chansen över till motspelaren. Du ser hur tiden går i en sk "progress bar"
 
Att spela på tid fungerade inte på alla datorer första veckan som den nya versionen fanns att ladda hem. Om man saknade filen "MSCOMCTL.OCX" fungerade inte just den funktionen. Nu är den filen bifogad och spelet fungerar på datorer med Windows 95, Windows 98 och Windows NT. Det bör också fungera fint med Windows 2000, men det har jag inte prövat.
 
Nytt i version 2.0.1 Du kan skicka e-post med en knapptryckning på programmet.
 
Nytt i version 2.0.2 Om du klickar på "Ny omgång" eller "Deltagare" mitt under spelet börjar nästa omgång du spelar på ett bättre sätt.
 
Nytt i version 2.0.3 Buggfix: Man kunde få konstiga tecken i fältet för deltagarnas namn om man stängde programmet direkt utan att spela. Detta gällde första gången programmet öppnades. Ny klickbar hyperlink till min hemsida på startformuläret. Uppackningsprogrammet lägger nu "Memory" i programmappen som förvalt alternativ. (Vanligen "C:\Program\Memory" i svensk Windows.)
 
Senaste versionen: 2.0.4 Buggfix: En mycket stor bugg har rättats till. Programmet i gick inte alls att köra i version 2.0.3 Jag hade glömt en fil, "aghypertext.ocx" nu är filen med och spelet fungerar igen. Ursäkta!
 
Om du vill kan du ladda hem den lilla filen "aghypertext.ocx" och lägga in den i mappen där du har "Memory" eller "MemoryL". Filen kommer komprimerad som "aghypertext.exe (41 kB) " Extract (som det brukar stå) och lägg i Memory-mappen. OBS! gäller bara version 2.0.3 Andra versioner skall fungera.
 
Programmet installeras inte, utan körs direkt. Det betyder att du bara kan kasta mappen med spelet när du tröttnat. Inga rester av spelet blir kvar i din dator.
 
Det senaste rekordet.

 

Nyhet!!

Nytt program, Memory 2.0.4 L, för dig som har en äldre och lite mindre skärm.
Samma program, men anpassat för att få plats på en skärm med upplösningen 600 x 800.
42 bilder i stället för 48.
Ladda hem

Memory-2.0.4 L (server: ceicer.com)

Så här ser programmet ut. (Klicka på bilden så blir den större.)
 
Bild på Memory 2.0.2 L
Memory.exe Mappen med filerna
 
Så här laddar du hem och använder programmet
 
Ladda hem!