WinWMA 1.01

För Windows 95/98/ME/2000/XP

"Frontend" till MS-Dos programmet wm8eutil.exe

 
OBS! Har du version 1.00 så bör du uppgradera till 1.01. Mängder av små irriterande buggar är fixade.

 

Du komprimerar wave filer på ett enkelt sätt till wma filer (Windows Media Audio). WinWMA kör dosprogrammet wm8eutil.exe med ett grafiskt gränssnitt i Windows. Du kan komprimera flera filer och välja flera komprimeringsgrader samtidigt. Du kan länka ett musikprogram till programmet, och spela upp ljudfilerna genom att dubbelklicka på en fil. Ljudet blir i allmänhet bättre än mp3, om man väljer samma storlek på de komprimerade filerna. Ladda hem ett komplett installationsprogram. Klicka så installeras programmet och du får en genväg på startmenyn. Avinstallerar gör du på vanligt sätt. ("Kontrollpanelen", "Lägg till och ta bort program", "avinstallera".) "install.exe" är på 1,7 MB och laddas hem här

install.exe (server: ceicer.com)

Du kan istället välja att lada hem programmet och alla filer som behövs, klicka bara på "wma.exe" så startar det. Ingen avinstallation behövs då programmet inte installeras. Kasta det bara om du inte vill ha det längre. Du laddar hem "packaupp.exe" som innehåller alla filer som behövs. "packaupp.exe" är 1,1 MB stort

packaupp.exe (server: ceicer.com)

Om du redan installerat en tidigare version av programmet, kan du ladda hem en uppdatering. Den är mycket mindre, så det går mycket fortare. Stäng "WinWMA" innan du uppdaterar. "uppdatera.exe" är 91 kB stort och är självuppackande. Packa upp i mappen där du har "WinWMA", troligen "C:\Program\wma\". Skriv över den gammla filen.

uppdatera.exe (server: ceicer.com)

Om du redan gjort en riktig installation av WinWMA, kan du ladda hem en automatisk uppdatering. Klickar du så uppdateras WinWMA automatiskt. Ladda hem "auto_uppdatera.exe" på 91 kB.

auto_uppdatera.exe (server: ceicer.com)

OBS! Du måste ladda hem och installera
“Windows Media 8 Encoding Utility”
För att det skall fungera. Det är tyvärr inte tillåtet att jag skickar med detta Microsoft program. Du laddar hem och installerar “Windows Media 8 Encoding Utility” som är ett litet program på 621 kB. Sedan kopierar du filen ” WM8EUTIL.exe” till mappen där du har WinWMA, troligen "C:\Program\wma\". Sedan fungerar det. Microsoftprogrammet hittar du här:

Windows Media 8 Encoding Utility:
http://www.microsoft.com/
windows/windowsmedia/WM8/encoding.asp

Filen direkt:
http://download.microsoft.com/download/
winmediatech40/wm8eu/8/w982kme/
en-us/wm8eutil_setup.exe

Storlek: 621 kB

Versionshistorik

Mer om programmet

© Ingemar Ceicer 2002 - 2007

Till Ingemar Ceicers hemsida.
Hem